Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Škola djeci stavila smajliće na lica kako bi im prikrila identitet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljutiti roditelji napali su službenu školsku politiku zbog toga što je, kako bi zaštitila identitet, na školskoj web stranici učenicima prekrila lice.

Profesori Osnovne škole u Clactonu bizarnu su odluku donijeli nakon što su zajednički odlučili da sigurno ima majka i očeva koji ne žele da fotografije njihove djece budu dostupne na internetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pucnjava u SAD-u Najmanje sedmero djece ozlijeđeno u pucnjavi: "To mora prestati" Ilustracija vozača dostave Stravičan slučaj Dostavljačica pizze odgrizla prst mušteriji: "Pokušao sam se osloboditi, ali..."

No, ispostavilo se da većina roditelja nije takvog mišljenja, pa su od uprave škole zatražili da djeci na internetu vrate identitet.

'Javna narav interneta je nešto o čemu škola vodi računa. Ne žele svi roditelji da slike njihove djece budu na internetu, a mi ne možemo na sebe preuzeti odgovornost što će se dogoditi sa svakom objavljenom fotografijom', kaže Clare Reece iz školskog odbora.

Fotografije, koje prikazuju dobitnike posebnih sportskih nagrada, originalno su prikazane u školskim novinama, no iste fotografije na interentu objavljene su uz dodatak smajlića na licima učenika.

Na početnoj stranici školskog portala stoji službeno izvješće koje kaže da je sadržaj stranica prijateljski nastrojen prema djeci. Dodano je kako u namjeri da se učenici zaštite, stranice ne sadrže fotografije na kojima se jasno vide lica djece.

Službena politika ove škole različita je od svih škola u okolici koje na svojim portalima objavljuju i slike i imena učenka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene