Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško zanemarivanje

Roditelji iz pakla: Dječak oslijepio zbog 'prezaposlenih' roditelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuća u kojoj su živjeli je bila prepuna pokvarene hrane i prljavih pelena, a zidovi su bili premazani izmetom.

Roditelji 12-godišnjaka iz Velike Britanije osuđeni su na ukupno pet godina zatvora jer su bili 'prezaposleni' da bi se brinuli za sina koji je zbog njihova nemara ostao slijep.

Naime, Gillian Hendry i Craig Dick, oboje staro 34 godine, držali su svoju djecu, 12 godišnjeg sina i dvogodišnju kćerku, zatvorene u prljavoj kući. Kuća je bila prepuna pokvarene hrane i prljavih pelena, a zidovi su bili premazani izmetom, piše Daily Mail. Jednu su sobu, naime, koristili kao toalet.

Dječak je oslijepio na lijevo oko jer su ga roditelji čak šest mjeseci zaboravljali odvesti u bolnicu na liječenje. Imao je mrenu koju je trebalo odstraniti. Nisu ga odveli ni kod liječnika zbog artritisa koji je u međuvremenu toliko uznapredovao da dječak danas šepa.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno

Na suđenju su roditelji, ako ih se uopće tako može zvati, tvrdili da su jednostavno bili prezaposleni da bi primijetili da mu je oko bijelo. Socijalnoj službi su pak kazali da dječaka nikad nisu gledali u lice.

Strašna tajna: Tijela novorođenčadi bila su skrivena 18 mjeseci

Cijeli je slučaj teškog zanemarivanja otkriven tako da su liječnici pozvali socijalnu službu nakon što su roditelji uporno ignorirali termine koje je dječak imao zakazane u bolnici. Gillian i Craig nisu pustili socijalne radnike u stan, no morali su kada su se vratili s policijom.

Ono što su vidjeli bilo je užasno: djeca su spavala na prljavim i pljesnivim krevetima, kuhinja je bila prepuna muha i otpadaka, a po cijeloj kući bilo je prljave odjeće, ostataka hrane i pelena.

Majka je tvrdila da je bila depresivna te da je zato zanemarivala djecu, ali to nije medicinski potvrđeno.

Dječak je sada pod skrbništvom biološkog oca dok je njegova polusestra dana na usvajanje.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene