457760
457760
457760
457760
457760

MISTERIJ LETA MH370 Rodbina putnika sama će tražiti ostatke i odgovore na brojna pitanja

  • , 21.11.2016., 09:21
  • Autor:
  • komentara

Rodbina putnika na zrakoplovu Malaysia Airlinesa na letu MH370, nestalog 2014., otputovat će u prosincu na Madagaskar u nadi da će pronaći ostatke i odgovore na tu dramu, objavila je u ponedjeljak njihova udruga Voice370.

 
 
 
 
Zrakoplovi Malaysia Airlinesa (Foto: AFP)
Zrakoplovi Malaysia Airlinesa (Foto: AFP)

Ta se udruga često žalila na manjkavu potragu na zapadu Indijskog oceana i duž istočne obale Afrike gdje su pronađeni pojedini dijelovi Boeinga 777 koji je nestao ubrzo nakon polijetanja iz Kuala Lumpura 8. ožujka 2014. s 239 osoba.

"Usprkos tim jako važnim otkrićima, nijedna odgovorna strana nije provela metodičnu i organiziranu potragu", smatra Voice370, govoreći o operacijama u kojima su sudjelovale Australija (u Indijskom oceanu), Kina (odakle je većina putnika) i Malezija.

"Ne preostaje nam drugo nego da sami nešto poduzmemo kako bismo pronašli odgovore i rješenje misterija'', dodali su oni.

Sedam članova Voice370 boravit će na Madagaskaru od 3. do 11. prosinca, kako bi potaknuli lokalne organizacije i pojedince tog velikog otoka u Indijskom oceanu da se pridruže naporima oko potrage ili je i sami provedu, naglasila je udruga.

Dijelovi olupine otkriveni zadnjih mjeseci na obalama istočne Afrike te u Indijskom oceanu "gotovo sigurno" potječu s letjelice Malaysia Airlinesa. No ni to nije omogućilo da se riješi najveći misterij modernog civilnog zrakoplovstva. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se