Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Izbori prošli mirno

OPET predsjednik i u 89. godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki izvor u stranci predsjednika Zimbabvea Roberta Mugabea proglasio je pobjedu na predsjedničkim i parlamentarnim izborima nad oporbenim Pokretom za demokratsku promjenu premijera Morgana Tsvangiraia koji upozorava na 'golemu izbornu prevaru'.

'Osvojili smo izbore. Pokopali smo MDC. Nismo nikada sumnjali u pobjedu', rekao je neimenovani telefonski izvor iz Hararea. Tu je vijest potom komentirao MDC ocijenivši da su izbori bili 'golema prijevara'.

'Radi se o prevari monumentalnih razmjera. Mugabe i njegov ZANU-PF prevarili su građane Zimbabvea i to nećemo prihvatiti', rekao je neimenovani visoki izvor iz MDC-a. Ta će stranka kasnije u čevrtak održati hitan sastanak vodstva.

Objava privremenih rezultata izbora u Zimbabveu je nezakonita, a policija je najavila da će uhititi svakoga tko to učini.

Predsjednički i parlamentarni izbori u srijedu bili su za 61-godišnjeg premijera Tsvangiraija treći pokušaj da smijeni 89-godišnjeg Mugabea, koji je na čelu države od proglašenja neovisnosti (1980.) i najstariji je afrički čelnik koji vlada 33 godine.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

>> Robert Mugabe s 89 GODINA i dalje želi biti predsjednik Zimbabvea!

Mugabe je najavio da će se povući s vlasti bude li poražen. Promatračima Europske unije zabranio je ulazak u zemlju te je ocjenu izbora dao tim Afričke unije koji je ocijenio da su, prema prvim izvješćima, izbori bili mirni, regularni, slobodni i pošteni. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene