Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Modernizirali se

Twitterom protiv krivog parkiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rimski građani preko Twittera mogu policiji prijaviti nepropisno parkirane automobile.

Kreativnost talijanskih vozača u parkiranju automobila i motora na prometnim "otocima", pločnicima ili jednostavno posred ulice ne poznaje granice, ali je rimska policija sada odlučila iskoristiti prednosti društvenih mreža kako bi rješila taj karakterističan problem za talijansku prijestolnicu.

Pročitajte i ovo Ilustracija "ne smije se ponoviti" Žena dobila račun za vodu od 15.000 eura pa od šoka završila u bolnici: Objavili što se dogodilo Ilustracija Vlasnica u šoku Bizarna nesreća u Italiji: Pas s trećeg kata pao na trudnicu

Građani koji uoče krivo parkirani automobil mogu ga prijaviti na poseban policijski Twitter profil @PLRomaCapitale, a policija može odgovoriti kada je krenula u akciju, često nakon nekoliko sati.

Novi zapovjednik gradske prometne policije Raffaele Clemente kaže da je cilj te inicijative promijeniti odnos građana prema tome problemu.

Uoči dolaska Hollandea: U centru Rima eksplodirala boma!

"Razmjena informacija, poput one na društvenim mrežama, nužna je za borbu protiv određenih oblika nezakonitog ponašanja, kršenja pravila i kriminala", izjavio je Clemente.

Prometni čepovi ozbiljan su problem talijanskog glavnog grada. Vlasti su u prošlosti ograničavali broj automobila na cesti kada bi se zagađenje zraka približilo opasnim razinama.

Više od polovice Rimljana koristi se privatnim prijevozom, a Rim je jedan od gradova s najvećim brojem automobila na svijetu, s oko 70 vozila na stotinu stanovnika. (Hina/Reuters)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene