Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rim: Objavljen 'cjenik' mafijaških usluga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija zaplijenila je imovinu u vrijednosti od 30 milijuna eura jednom od šefova mafijaške organizacije u regiji Calabriji, a istodobno je istraga na Siciliji pokazala kolike si "plaće" dijele mafijaši.

Na osnovi naloga suda u mjestu Crotone, karabinjeri su danas zaplijenili imovinu Costantina Mangeruce (73), vođi mafije ('ndranghete) iz Cira. Riječ je o zaplijeni 39 zgrada i 25 stanova, većinom u mjestima u blizini Milana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pritisak na ruski režim Novi udar na ruskog oligarha Abramoviča: Kanada će mu zaplijeniti imovinu, ostaje bez 26 milijuna dolara Slika nije dostupna Prvi put ikad - 'izopćenje' Papa se okomio na najbogatiju i najrašireniju mafiju

Poslije uhićenja mafijaškog "računovođe" Francesca Franzesea u Palermu, 2. kolovoza ove godine, policija je pronašla njegove zabilješke o isplatama mafijašima. Po njima, Salvatore Lo Piccolo, sadašnji vođa sicilijanske Cose nostre, za sebe uzima mjesečno 40 tisuća eura, dvostruko više od njegova prethodnika Bernarda Provenzana, uhićenog 2006.

Iz "poslovnih" knjiga mafije proizlazi da samo od reketa u četvrti Mondello u Palermu Lo Piccolo ubire 120 tisuća eura. U mafijaškoj evidenciji kao "tekući troškovi", uz plaće mafijaša, naveden je i novac koji se daje obiteljima uhićenih mafijaša. Najnižu plaću, oko tisuću eura, primaju oni zaduženi za svakodnevne poslove prijetnji i ubiranja reketa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene