Obavijesti Video Pretražite Navigacija
99 posto siguran

Znanstvenik uvjeren da je riješio desetljećima star misterij

Amelia Earhart (Foto: AFP)
Amelia Earhart (Foto: AFP) Foto: Afp
Znanstvenik s američkog sveučilišta uvjeren je kako je otkrio tajnu nestanke slavne avijatičarke Amelije Earhart.

Desetljećima star misterij nestanka Amelije Earhart riješen je s 99 postotnom sigurnošću.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga"

Slavna avijatičarka nestala je iznad Tihog oceana tijekom pokušaja leta oko svijeta 1937. godine.

Earhart, njezin avion i navigator Fred Noonan nikada nisu pronađeni, a misterij njihova nestanka i danas je predmet zanimanja mnogih.

Stručnjak za skeletnu biologiju Richard Jantz sa američkog Sveučilišta Tennessee vjeruje kako je riješio zagonetni nestanak te tvrdi da kosti pronađene na otoku Nikumaroro upravo kosti nestale avijatičarke.

Kosti su u međuvremenu poslane na analizu u Fidži gdje ih je znanstvenik David Winn Hoodless izmjerio. U međuvremenu su nestale, ali je Jantz usporedio s mjerama Amelije Earhart i zaključio da se mjere slažu, javlja Daily Mail.

Znanstvenici su kosti s otoka usporedili s 2776 drugih ljudi i našli samo njih 17 čije dimenzije odgovaraju više nego Ameliji. Samo dvije od njih su bile žene.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene