Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vapaj bolesne djevojčice

VIDEO Riječi koje su potresle cijeli svijet: 'Dajte mi da umrem...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njena želja neće biti ostvarena jer je protivna zakonu.

Vapaj teško bolesne djevojčice iz Čilea potresao je svijet. 14-godišnja Valentina snimila je video u kojem moli čilenasku predsjednicu da joj odobri eutanaziju. Djevojčica boluje od cistične fibroze, teške neizlječive bolesti zbog koje trpi strašne bolove.

Pročitajte i ovo Jasna Omejec - 1 Za Dnevnik Nove TV Bivša predsjednica Ustavnog suda: "Da sam na Šeparovićevu mjestu, odlučila bih se na ovaj korak" Zoran Milanović Rezultati ankete Što bi trebao napraviti Milanović ako želi biti premijer? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

'Moram hitno razgovarati s predsjednicom, jer sam umorna od života s ovom bolešću. Treba mi njezino odobrenje za injekciju od koje mogu zauvijek zaspati', rekla je Valentina u potresnom videu.

Irski sud dopustio skidanje klinički mrtve trudnice s aparata

Čileanska predsjednica emotivno se slomila kad je čula njezin vapaj, ali joj želju ne može odobriti. U toj južnoameričkoj državi eutanazija nije dopuštena zakonom.

'Život se mora poštovati i nije moguće umjetno ubrzati smrt kad netko pati zbog bolesti', rekao je zamjenik čileanskog ministra zdravlja.

Bolest od koje Valentina pati napada pluća i ostale organe. Neizlječiva je, a od iste je bolesti umro i njezin brat kad mu je bilo 6 godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene