Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Clinton i Hague u zajedničkoj izjavi

'RH i Srbija idu prema EU, a BiH nam zadaje brige'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton i britanski tajnik William Hague u zajedničkoj izjavi kažu kako će njihove zemlje dati sve od sebe da BiH bude država dva entiteta i tri naroda te da neće tolerirati bilo kakva izuzeća.

'Daytonski sporazum temelj je na kojem trebamo nastaviti gradnju pri čemu niti jedan oslonac ne smije biti slomljen', stoji u zajedničkoj izjavi u kojoj šefovi diplomacije Velike Britanije i SAD-a analiziraju situaciju na zapadnom Balkanu, piše Emg.rs

Pročitajte i ovo Izjava Andreja Plenkovića pratite na DNEVNIK.hr-u Plenković se žestoko obrušio na Milanovića: "Ostavka bi bila jedina korektna" Ujedinjeni narodi Genocid u Srebrenici Danas odluka o jednom od najvećih zločina u Europi: Dodik prijeti odcjepljenjem, Vučić otputovao u New York

Dodaje se kako uhićenje Ratka Mladića napokon pruža priliku pravde za žrtve genocida u Srebrenici. Stoji da je uhićenje Mladića dobro za razračunavanje s prošlošću i napokon okretanje cijelog Balkana boljoj budućnosti.

Clinton i Hague se slažu kako se situacija u Hrvatskoj i Srbijji u zadnjih dvadeset godina drastično promijenila. 'Ove dvije države rade pristupne korake Europskoj uniji. Hrvatska je već u NATO savezu i obavlja pristupne razgovore za priključenje Europskoj uniji. Srbija ide prema putu statusa kandidata za EU. No, dok susjedi gledaju u budućnost, situacija u BiH zadaje nam brige' stoji u izvješću.

.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene