Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neka ispoštuje zakon'

Režim traži od Suu Kyi prekid političkih aktivnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mianmarski režim zatražio je od oporbene čelnice Aung San Suu Kyi, čija je stranka LND službeno raspuštena prošle godine, da prekine političke aktivnosti i tako ispoštuje zakon, u članku u dnevniku New Light of Myanmar, koji se smatra službenim glasilom vlade.

Ministar unutarnjih poslova pisao je Nacionalnoj ligi za demokraciju (LND) dobitnice Nobelove nagrade za mir, upozoravajući je da krši zakon držeći sjedište stranke otvorenim i izdajući priopćenja.

'Ako žele doista prihvatiti i učinkovito prakticirati demokraciju, moraju prestati s takvim ponašanjem koje može naštetiti miru, stabilnosti i pravnoj državi kao i jedinstvu naroda', objasnio je on.

LND je raspušten prošle godine nakon odluke da bojkotira parlamentarne izbore u studenom. Dužnosnici Lige ocijenili su da su izborni zakoni sastavljeni tako da onemoguće sudjelovanje oporbenoj čelnici, koja je pušteena iz kućnog pritvora tek nakon glasovanja.

Izbori, na zapadu proglašeni farsom, omogućilli su hunti da sazove parlament prije nego sama sebe raspusti i preda ovlasti takozvanom civilnom režimu, koji i dalje nadzire vojska. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osvojili 44 zastupnička mjesta Stranka San Suu Kyi proglasila pobjedu na djelomičnim izborima Slika nije dostupna Predizborna kampanja Na državnoj televizji: Suu Kyi pozvala je narod da se 'oslobodi straha'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene