Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sad je i formalno nominiran

Republikanci nominirali Romneya za predsjedničkog kandidata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanci su jučer navečer na konvenciji svoje stranke u Tampi, na Floridi, i formalno nominirali Mitta Romneya za svog predsjedničkog kandidata koji će na izborima 6. studenog biti protukandidat Baracku Obami za predsjednika SAD-a, javljaju agencije.

Na konvenciji Republikanske stranke za potpredsjedničkog kandidata nominiran je Paul Ryan, koji je u Kongresu kao predsjednik Budžetskog odbora Predstavničkog doma stekao reputaciju 'fiskalnog jastreba', izvijestile su također novinske agencije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon poraza Posljednji Romneyjev gaf: Pokrenuo 'predsjedničku' web stranicu Slika nije dostupna Vratio se u Washington Obami i dalje stižu čestitke, ali i nova očekivanja

>> Zbog oluje Isaac odgođena konvencija američkih republikanaca

Na konvenciji, Romney je dobio potrebnu većinu od 1.144 delegata, nakon prebrojavanja glasova po saveznim državama SAD. Očekuje se da Romney formalno prihvati kandidaturu kada pri održavanju glavnog govora, sutra navečer.

Romney je po većini istraživanja javnosti izjednačen ili malo zaostaje za Obamom. Dok su republikanci otvarali konvenciju, Obama je govorio pred oko 6.000 studenata u Iowi, pokušavajući oživjeti duh idealizma koji je nakon 2008. splasnuo i podsjetiti na reformska dostignuća, izvijestile su press-agencije. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene