456448
456448
456448
456448
456448

Republikanci će zadržati kontrolu nad Zastupničkim domom

  • , 09.11.2016., 04:12
  • Autor:
  • komentara

Republikanci će osvojiti 235 od 435 zastupnika u donjem domu Kongresa.

 
 
 
 
Američki izbori 2016 (Foto: Getty) - 6
Američki izbori 2016 (Foto: Getty) - 6

Specijal Nove TV povodom američkih predsjedničkih izbora gledajte u srijedu od 14h.

Republikanci su na izborima u utorak uspjeli zadržati kontrolu nad Zastupničkim domom Kongresa, javile su američke tv-postaje na temelju prvih rezultata u državama u kojima su zatvorena birališta.

Mreže CNN, ABC i NBC predviđaju da će republikanci zadržati kontrolu nad donjim domom Kongresa koji je u njihovim rukama od 2011.

Po njima, republikanci će osvojiti 235 od 435 zastupnika u donjem domu Kongresa. To znači da su demokrati osvojili 12 mandata više nego u postojećem sazivu, ali još uvijek daleko premalo da bi stekli kontrolu nad Zastupničkim domom.

Mnogo je neizvjesnije na izborima za Senat, koji će dobiti trećinu novih zastupnika i u kojem republikanci također imaju većinu (54 od 100 senatora). Demokrati trebaju preoteti pet mandata kako bi stekli većinu u tom domu, a zasad su dobili samo jedan.

Republikanci su u bici za Senat dobili vjetar u leđa obranom mandata Marca Rubija u tijesnim izborima na Floridi. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se