Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

U rukama od 2011.

Republikanci će zadržati kontrolu nad Zastupničkim domom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanci će osvojiti 235 od 435 zastupnika u donjem domu Kongresa.

Specijal Nove TV povodom američkih predsjedničkih izbora gledajte u srijedu od 14h. Republikanci su na izborima u utorak uspjeli zadržati kontrolu nad Zastupničkim domom Kongresa, javile su američke tv-postaje na temelju prvih rezultata u državama u kojima su zatvorena birališta.

Pročitajte i ovo Izbori u Americi Izborna utrka Sraz u Americi: U SAD-u se ovo nije dogodilo gotovo 70 godina Donald Trump sve je bliže republikanskoj nominaciji za predsjednika SAD-a Uskoro revanš s Bidenom? Trump sve bliže predsjedničkoj nominaciji: Upisao je još jednu pobjedu

Mreže CNN, ABC i NBC predviđaju da će republikanci zadržati kontrolu nad donjim domom Kongresa koji je u njihovim rukama od 2011.

Po njima, republikanci će osvojiti 235 od 435 zastupnika u donjem domu Kongresa. To znači da su demokrati osvojili 12 mandata više nego u postojećem sazivu, ali još uvijek daleko premalo da bi stekli kontrolu nad Zastupničkim domom.

Mnogo je neizvjesnije na izborima za Senat, koji će dobiti trećinu novih zastupnika i u kojem republikanci također imaju većinu (54 od 100 senatora). Demokrati trebaju preoteti pet mandata kako bi stekli većinu u tom domu, a zasad su dobili samo jedan.

Republikanci su u bici za Senat dobili vjetar u leđa obranom mandata Marca Rubija u tijesnim izborima na Floridi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene