Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodik u Hercegovini:

'Republika Srpska ne ide u avanturističko odcjepljenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik, koji je i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, izjavio je u Trebinju da taj entitet neće krenuti prema odcjepljenju nakon što je Međunarodni sud pravde potvrdio legalnost proglašenja neovisnosti Kosova.

'Moramo se prisjetiti da je Sjeverni Cipar davno proglasio neovisnost, a nema priznanje. U avanturizam te vrste nećemo se upuštati', rekao je Dodik u istočnoj Hercegovini, komentirajući upit o savjetodavnom mišljenju ICJ-a.

Pročitajte i ovo Brod humanitarne pomoći kreće s Cipra Stanovnici Gaze gladuju Humanitarna pomoć odaslana morskim putem: "300 kamiona s hranom trebalo bi ući u Gazu svakog dana" Slika nije dostupna Guranje problema pod tepih 'Brojni fitilji i dalje mogu aktivirati balkansko bure baruta'

Dodao je da će se vlasti Republike Srpske strogo držati Daytonskog sporazuma koji jamči opstanak tog entiteta. Politika RS posljednjih godina je jasno očuvati svoje nadležnosti i pozicije i s tom ćemo politikom nastaviti, rekao je Dodik, čiju izjavu prenose mediji u RS-u.

>> 'Mišljenje ICJ-a o Kosovu nije zakonski presedan'

Ocijenio je da je odlukom ICJ-a Srbija ponižena i stavljena u lošiji položaj. 'To je još jedan dokument kojim se Srbija ponižava i podcjenjuje, te se ostavlja na pozicijama stalnog sukobljavanja s velikim zapadnim svijetom, koji je nepravedan prema njoj i u kontinuitetu čini nepravedne pravne i političke poteze', rekao je premijer RS-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene