Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodeni val prijeti

Reporterka Nove TV u poplavama pogođenoj Austriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporterka Nove TV Ivana Ivanda nalazi se u poplavama pogođenoj Austriji. S najnovijim informacijama javit će se uživo u Dnevnik Nove TV.

Velike poplave diljem Njemačke, Češke i Austrije ne posustaju ni danas. Dosad je život izgubilo najmanje 11 osoba, a više ih je nestalo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova TV na mjestu poplava VIDEO Golemi vodeni val ide Dunavom: Bavarska pod vodom, Vltava prijeti Pragu! Slika nije dostupna 'Stoljetna poplava' Drama u Austriji: Dunav i dalje raste, očekuje se i rekordan vodostaj od 12,55 metara!

Kritična je situacija u Pragu, gdje je Vltava potpila nekoliko predgrađa te južne i sjeverne dijelove samog grada. Pod vodom su gradski zoološki vrt i hipodrom, ali stara gradska jezgra zasad je spašena uz pomoć metalnih barijera.

>> Drama u Pragu, u Njemačkoj najgore poplave u 500 godina!

Reporterka Nove TV Ivana Ivanda nalazi se u Kritzendorfu u Austriji, gradiću 20-ak kilometara od Beča. Ondje su zbog nabujalog Dunava evakuirali dobar dio ljudi, ponajviše iz vikendica. Na mjestu događaja su brojni dobrovoljci i vatrogasci koji pomažu na podizanju zečjih nasipa i ispumpavanju.

Vodostaj je u odnosu na jučer blago porastao, ali s prestankom kiše, tijekom sljedećih nekoliko dana očekuje se njegov polagani pad. Glavni grad Austrije Beč, unatoč visokom vodostaju, zasad nije ugrožen.

Ivana Ivanda javit će se uživo iz Austrije u Dnevnik Nove TV s najnovijim informacijama.

Ipak, vodeni val nastavlja nizvodno prema Mađarskoj i Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene