Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ujedinjenja

Rekordna zaposlenost u Njemačkoj, radi više od 40 milijuna ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 40 milijuna ljudi zaposleno je u Njemačkoj, što je rekordno visoka brojka, službeni su podaci koje je objavilo tamošnje ministarstvo rada.

Njemačka ministrica rada Ursula von der Leyen objavila je podatke koji pokazuju da je u toj zemlji zaposleno rekordnih 40.04 milijuna ljudi, odnosno da je zaposlenost na rekordno visokoj razini zbog ekonomskog rasta, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Fali radnika za sezonu Tko će raditi? Poslodavci na velikim mukama u potrazi za radnicima: "Plaćeno mi je dosta toga pa zaradim 400 eura više nego u Srbiji" Potraga za zaposlenicima - 1 Očajni poslodavci Nude 300 eura za onog tko im nađe radnika: "To je postala nemoguća misija"

'Tržište rada još uvijek je prilično stabilno. 2011. bila je veoma dobra godina za njemačko tržište rada. A vidimo da se dobar trend nastavlja. Službene brojke o zaposlenosti u Njemačkoj još uvijek se povećavaju', rekla je Leyen.

>> Merkel predviđa da će sljedeća godina biti teža od 2011.

Nezaposlenost u Njemačkoj pala je na najnižu razinu od prosinca 1991. godine, objavio je BBC. Stopa nezaposlenosti u prosincu je bila 6,8 posto, dok je u studenom iznosila 6,9 posto.

Tako visoka razina ekonomskog rasta, smatra BBC-ov dopisnik iz Berlina Stephen Evans, u posljednja dva desetljeća je nešto čemu bi zavidjela svaka zemlja, i znak da je Njemačka izašla iz razdoblja koje ju je pratilo nakon ujedinjenja.

Vješti njemački izvoznici

'Njemačka ekonomija temeljena na proizvodnji i izvozu privela je godinu kraju otvarajući dodatnih 22.000 radnih mjesta u prosincu. Iza ovoga stoje i vješti potezi njemačkih izvoznika. Dok su slabila tržišta eurozone, oni su svoj izvoz premještali u druge zemlje', rekao je analitičar Anthony Cheung.

S druge strane, Španjolska je danas objavila kako se u zadnjem mjesecu 2011. suočila s najvećom nezaposlenošću u posljednjih 15 godina. Za razliku od oko 2 milijuna nezaposlenih u Njemačkoj, Španjolska ih broji 4,42 milijuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene