Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prenio svoja iskustva

Reineru pripala posebna čast: Hrvatsko izaslanstvo je prvo u posjetu Južnoj Koreji nakon povijesnog summita sa Sjevernom Korejom

Hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Željkom Reinerom u Južnoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Željkom Reinerom u Južnoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Željkom Reinerom u Južnoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Željkom Reinerom u Južnoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Željkom Reinerom u Južnoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Željkom Reinerom u Južnoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Željkom Reinerom u Južnoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Željkom Reinerom u Južnoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Željkom Reinerom u Južnoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Željkom Reinerom u Južnoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +9 Hrvatsko izaslanstvo na čelu sa Željkom Reinerom u Južnoj Koreji (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/14 >>
O pozitivnoj atmosferi u Seulu svjedoči i prvo strano izaslanstvo koje je došlo u posjet nakon summita dviju Koreja, a to je hrvatsko saborsko izaslanstvo.

Prvo strano izaslanstvo koje je doputovalo u Seul nakon povijesnog samita između Sjeverne i Južne Koreje je hrvatsko. Na čelu izaslanstva je Željko Reiner, koji je prenio svoja iskustva.

Pročitajte i ovo Željko Reiner žustre poruke Nižu se reakcije na Milanovićeve prozivke: "Rabi neprimjereni rječnik za svoju funkciju koja je institucija" Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države

"Oni svi drže da je to bio jedan povijesni trenutak i da zapravo vjeruju da će s time početi jedna nova era mira, nacionalne pomirbe i prosperiteta na korejskom poluotoku", rekao je za Dnevnik Nove TV Željko Reiner telefonom.

Saborsko izaslanstvo dočekano je iznimno toplo, a u Južnoj Koreji ih očekuje prilično intenzivan program.

"Ja sam imao sastanak s potpredsjednikom narodne nacionalne skupštine, dakle korejskog parlamenta Park Ju Sunom, njegovim suradnicima i parlamentarcima Južne Koreje. Imat ću još sastanke s razni drugim prilično značajnim osobama južnokorejske politike. Između ostaloga i s predsjednikom Vlade, odnosno premijerom", kaže Reiner.

Nema sumnje da će se i tamo razgovarati o odnosima Južne i Sjeverne Koreje, koje nakon više desetljeća napetosti sada napokon pokušavaju riješiti probleme. U tome bi trebao pomoći i američki predsjednik. Susret Donalda Trampa i Kim Jong Una održat će se za tri do četiri tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene