Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u St. Peterburgu

Ohrabrujuća Putinova poruka Erdoganu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i ruski predsjednik Vladimir Putin sastali su se danas u Sankt Peterburgu. Erdogan se sastaje s Putinom u palači iz 19. stoljeća u predgrađu Sankt Peterburga kako bi pokušali obnoviti narušene odnose.

Prvi je to susret dvaju predsjednika od studenog 2015. kada je Turska srušila ruski mig. Susret je počeo srdačnim rukovanjem i ohrabrujućom Putinovom porukom Erdoganu.

'Vaš današnji posjet, usprkos vrlo teškoj političkoj situaciji u Turskoj, pokazuje da svi mi želimo obnoviti dijalog te da želimo zbližavanje u interesu naroda Turske i Rusije', kazao je Putin prije početka razgovora, piše Sputnik.

Uoči posjeta turski predsjednik Erdogan je izjavio kako će današnji susret označiti početak nove ere u bilateralnim odnosima dviju zemalja.

'Putin je odmah nakon pokušaja vojnog udara rekao da je na našoj strani. Želim izraziti svoju i zahvalnost turskog naroda zbog njegovog stava i potpore. Želio bih mu zahvaliti', kazao je Erdogan.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Opća skupština UN-a Turski predsjednik: "Lideri i premijeri imaju negativne pristupe prema Putinu. Mi ne dijelimo to stajalište" Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan Sastanak u Sočiju Susret koji će riješiti prehrambenu krizu? Putin poslao poruku Zapadu, oglasio se i Erdogan

Dva predsjednika razgovarat će i o obnovi gospodarskih veza Rusije i Turske te zajedničkom antiterorističkom djelovanju u Siriji. 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene