Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radikalizam i nasilni ekstremizam

Ministar sigurnosti BiH: Postoji realna mogućnost da se u BiH ponovno dogodi teroristički napad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić upozorio je u srijedu u Mostaru kako postoji realna mogućnost da se u toj zemlji ponovno dogodi teroristički napad.

"Najveći izazovi kolji trenutno opterećuju cjelokupnu klimu u BiH su radikalizam i nasilni ekstremizam iz kojeg su proizašla različita teroristička djela koja su se dogodila u BiH", rekao je Mektić na promociji nove generacije kadeta granične policije u Mostaru.

Pročitajte i ovo Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora"

"Smatram da postoji realna mogućnost da se ona i ponove", dodao je komentirajući ponovno pokretanje islamističkog portala 'Vijesti ummeta' koji je veličao terorističke napade Islamske države diljem Europe.

Mektić nije pojasnio imaju li vlasti konkretne informacije o mogućim napadima.

Najteži teroristički napadi u posljednjih nekoliko godina u BiH bili su oni na vojnike nedaleko Sarajeva, na policijsku postaju u Zvorniku, podmetanje bombe u Bugojnu i napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Najveći broj islamista povezan je sa selefijskim pokretom čiji su pripadnici masovno odlazili u Siriju i Irak.

Prema ranijim podacima sigurnosnih službi, na području Sirije i Iraka bilo je oko 300 državljana BiH, a oko 120 ih se još uvijek napazi na teritoriju pod kontrolom IS-a i bliskih terorističkih skupina. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene