Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekidač na nezgodnom mjestu

UPS, BILO JE SLUČAJNO Reaktor u nuklearki Fukushima ostao sat vremena bez hlađenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nuklearki Fukushima Daiichi umalo se dogodila nova tragedija.

Operater postrojenja nuklearne elektrane Fukushima Daiichi, TEPCO, priopćio je da je hlađenje reaktora broj tri, jednog od tri reaktora oštećenih u potresu i tsunamiju 2011. godine, ostao gotovo sat vremena bez hlađenja, prije nego što su rezervne pumpe aktivirane.

Pročitajte i ovo Tonči Tadić, stručnjak za nuklearnu energiju TONČI TADIĆ ZA DNEVNIK NOVE TV U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, stručnjak objašnjava je li to opasno Prosvjed građana zbog ispuštanja vode iz Fukushime u Tihi ocean UN dao zeleno svjetlo U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, susjedi uznemireni

TEPCO je priopćio da je u reaktoru bilo dovoljno vode i da nije došlo ni do povećanja temperature niti do radioaktivnog curenja, prenosi Asociated Press.

Riječ je bila o slučajnom isključenju prekidača sustava hlađenja, koje se dogodilo tijekom redovne inspekcije postrojenja elektrane. Jedan od radnika je, prolazeći kroz iznimno uzak prostor, slučajno tijelom isključio sustav hlađenja, pojasnili su iz TEPCO-a i dodali da se na sličnim mjestima u navedenoj nuklearki nalazi više važnih prekidača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene