Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedavno nestao

Razotrkiven identitet: Bombaš s Domodjedova bio je sin učiteljice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinitelj samoubilačkog napada u kojem je 24. siječnja u moskovskoj zračnoj luci Domodjedovo poginulo 36 ljudi bio je 20-godišnji Magomed Evlojev, nezavršeni student računovodstva i sin učiteljice i vozača autobusa, objavili su ruski mediji.

Evlojev je živio u selu Ali-Jurtu u Ingušetiji, nestabilnoj ruskoj pokrajini na Kavkazu koja graniči s Čečenijom, iz kojeg je nedavno nestao, objavila je agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

'Nedavno je otišao iz sela, rekavši da ide raditi kao sezonski radnik', citira agencija tamošnjeg načelnika općine Idriza Ganičeva.

Nakon nezavršenog studija računovodstva, Magomed je u studenom 2009. otišao u vojsku u Vladivostok, no vratio se nakon tri mjeseca, objasnivši kako je otpušten zbogzdravstvenih problema.

>> Broj mrtvih u terorističkom napadu na Domodedovu porastao na 36

'Nakon toga nije ništa radio, a nije ni studirao. Većinom je ostajao kod kuće i bio je miran, ničim ne privlačeći pozornost', rekao je mjesni redarstvenik.

Nedugo nakon eksplozije na Domodjedovu, cijela obitelj koju čine otac Magomed (73), umirovljeni vozač autobusa, majka Roza (54), učiteljica te tri sestre i Magomedov mlađi brat, napustila je selo nakon što su je posjetili djelatnici ruske službe sigurnosti FSB, objavio je dnevnik Tvoj Dien.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene