Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razoreni grad Kesennumi

Razorna moć: Nove snimke tsunamija u Japanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O snazi tsunamija koji je najjače pogodio sjeveroistočni dio Japana, svjedoči snimka koja pokazuje kako val kao od šale pred sobom nosi automobile i kuće.

Snimka japanske TV kuće Asahi prikazuje tsunami u gradu Kesennumi koji je najjače bio pogođen tsunamijem, nastalim nakon potresa jačine 8,9 stupnjeva, piše Reuters. Tsunami se nije sastojao od jednog, već od serije valova koji mogu putovati oceanom i do 620 km/h, što je brzina prosječnog putničkog aviona.

Pročitajte i ovo Potres u Japanu Magnituda 7,6 VIDEO Društvenim mrežama šire se snimke razornog potresa u Japanu: Pogledajte trenutke koji lede krv u žilama Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

>> Eksplozija u jednoj od nuklearki, potvrđeno curenje radijacije

>> Tsunami zapljusnuo obale Južne i Sjeverne Amerike

Pojedini stanovnici Kesennuma od razornih valova pobjegli su na krov zgrada, a kojeg su ih danas helikopterima spustili spasioci. Velik broj ljudi ostao je bez krova nad glavom, a puno onih čiji su domovi srećom ostali u komadu, ne mogu se do njih probiti zbog velikih količina blata, srušenog drveća i smeća kojima su zatrpane ulice.





 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene