Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz posredovanje Katra

Razmjena zarobljenika Fronte Nusra i Libanona, na slobodi bivša supruga al-Bagdadija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fronta Nusra, sirijsko krilo Al Kaide, pustila je u utorak uz posredovanje Katara na slobodu 16 libanonskih vojnika i policajaca koji su bili u zarobljeništvu od kolovoza 2014., a iz zatvora u Libanonu je zauzvrat pušteno 13 islamista, uključujući i bivšu suprugu vođe Islamske države Abua Bakra al-Bagdadija.

Fronta Nusra zarobila je Libanonce tijekom napada na pogranični grad Arsal, a napad je bio izveden zajedno s džihadistima Islamske države koja, kako se pretpostavlja, još uvijek drži zatočeno devet vojnika. Televizijske snimke iz pograničnog područja između Libanona i Sirije prikazuju libanonske zatočenike u vozilima u pratnji zamaskiranih boraca s jurišnim puškama i zastavom Fronte Nusra, prije nego su predani Crvenom križu.

Pročitajte i ovo napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora" David Cameron Nesigurna vremena Britanski ministar upozorio: "Opasnost od eskalacije rata je ekstremno visoka"

Trinaest islamista, uključujući i Saju al-Dulaimi, bivšu Bagdadijevu suprugu, pušteno je na slobodu iz libanonskih zatvora. Dulaimi, potpuno prekrivena, također je prikazana u televizijskom prilogu sa svoje troje djece koja su s njom bila u zatvoru.

PORAZ POLITIKE ZAPADA NA BLISKOM ISTOKU Je li Putin već sad dobio rat?

Borci Fronte Nusra grlili su i ljubili njezine sinove koje su libanonske vlasti uhitile prije godinu dana. Dulaimi je za Al Jazeeru kazala da joj je želja vratiti se u Bejrut, a potom otići u Tursku.

Libanon je iskazao spremnost da pregovara i s Islamskom državom kako bi bili oslobođeni svi zarobljeni libanonski vojnici. Katar je godinu dana posredovao u razmjeni zarobljenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene