Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće WMO-a

Razina koncentracije stakleničkih plinova nikada nije bila veća!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema izvješću Svjetske meteorološke organizacije, prošle je godine zabilježena rekordno visoka koncentracija stakleničkih plinova.

Koncentracija glavnih stakleničkih plinova odgovornih za globalno zatopljenje dosegla je nove vrhunce 2011. godine, objavila je u utorak u Ženevi Svjetska meteorološka organizacija (WMO).

"Najnovija analiza podataka otkriva da su na svjetskoj razini koncentracije ugljičnog dioksida, metana i didušikova oksida dostigle nove vrhunce 2011.", navodi Svjetska meteorološka organizacija u Biltenu o stakleničkim plinovima objavljenom u Ženevi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbogom staklenički plinovi Revolucija: Napravili lampu koja apsorbira ugljični dioksid! Slika nije dostupna Objavila WMO U 2010. rekordna koncentracija stakleničkih plinova

>> Znanstvenici: Sandy je samo upozorenje o onome što nas u budućnosti očekuje!

"Između 1990. i 2011. godine, ti su staklenički plinovi doprinijeli efektu klimatskog zagrijavanja za 30 posto", dodaje ta organizacija, ističući da je ugljični dioksid glavni odgovorni čimbenik za zagađenje atmosfere. "Ta stopa porasta viša je od prosjeka 90-ih godina ali odgovara prosjeku zadnjih deset godina", navodi WMO.

U odnosu na početak industrijske ere 1750. godine, razina ugljičnog dioksida u atmosferi porasla je za oko 40 posto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene