Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trojac bez kompromisa

Razgovori u Moskvi o Ukrajini bez dogovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka savezna kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande završili su u petak na večer razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom koji je trajao više od pet sati, ali nisu postigli dogovor koji bi pomogao riješiti ukrajinsku krizu.

Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov rekao je da su se troje državnika u "konstruktivnom razgovoru" dogovorili da nastave raditi na mogućem zajedničkom dokumentu kojim bi se omogućia provedba sporazuma o primirju što je u rujnu postignut u bjeloruskom glavnom gradu Minsku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez Ukrajine Vode se tajni pregovori o primirju na europskom tlu? Ovo je bio Putinov uvjet, odbijen je Prosvjednici u Moskvi Stroga cenzura VIDEO Zbog prosvjeda žena vojnika u Moskvi reagirala policija: Privedeno na desetine novinara

Očekuje se da će Merkel, Hollande i Putin u nedjelju ponovno kontaktirati telefonom, dodao je Peskov.

Putovanje dvoje zapadnih čelnika u Moskvu uslijedilo je nakon sinoćnjeg petosatnog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom u Kijevu.

Njihova je inicijativa uslijedila nakon žestokih sukoba između proruskih separatista koje podržava Rusija i ukrajinskih vojnih snaga i separatističkog osvajanja teritorija, a nakon nepoštovanja sporazuma dogovorenog u rujnu u Bjelorusiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene