Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vandalizam u BiH

Razbijeni prozori na katoličkoj crkvi, izgred osudilo Međureligijsko vijeće BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više prozora porazbijano je na katoličkoj crkvi Gospe od Anđela nedaleko od Fojnice u središnjoj Bosni, izvijestili su iz Katoličke tiskovne agencije (KTA) BiH, a incident je osudilo i Međureligijsko vijeće (MRV) BiH.

Katolički vjernici su tijekom jučerašnjeg dana primijetili razbijene prozore na crkvi u mjestu Kazijevići, a radi se o ponovnome napadu vandala na ovu crkvu, izvijestila je KTA. Odmah su izvijestili policijsku postaju u Fojnici te gvardijana i župnika u Fojnici fra Nikicu Vujicu.

"Taj ponovni vandalski napad zabrinjava sve vjernike župne zajednice u Fojnici, posebno malobrojne vjernike iz Fojničkih luka koji vjeruju da će policija i ovaj put biti učinkovita i da će pronaći počinitelje. Vjernici se, također, nadaju da se ovakav vandalizam neće ponoviti", rekao je je fra Vujica.

Policija je provela očevid. Izgred je osudilo i Međureligijsko vijeće (MRV) BiH, institucija koja okuplja predstavnike svih vjerskih zajednica i crkava u BiH. Njihovo će izaslanstvo sutra posjetiti i zajednički osuditi napad na ovaj vjerski objekt.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

>> Ubijen svećenik, katolički vrh u BiH ljut zbog sigurnosnih propusta

"Vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima predstavnika vjerskih zajednica i crkava, predstavnika nadležnih tijela vlasti i angažiranjem medija, osigurati bolju zaštitu vjerskih i ostalih objekata od značenja za crkve i vjerske zajednice širom BiH", ističe se u priopćenju Međureligijskog vijeća BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene