Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razbijena spomen-ploča u Stocu, strahuje se za križ kod Mostara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati je počinitelj razbio spomen-ploču pokraj velikoga kamenoga katoličkog križa na tvrđavi iznad Stoca, potvrdilo je u ponedjeljak Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.


Lokalni mediji u Mostaru danas su objavili informaciju o razbijenoj spomen-ploči pokraj križa na stolačkoj tvrđavi nakon čega je policija provela očevid i ustanovila štetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Krivci moraju biti kažnjeni' Josipović: Zločin u Varivodama je sramota, krv se ne može obrisati Slika nije dostupna Uoči koncerta u Boogaloou Edo Maajka: Lepa Brena je faca i vrlo uspješna žena!

To je jedan u nizu incidenata u Hercegovini čija su meta vjerski objekti. Najprije je nedavno oštećeno katoličko groblje u mostarskom naselju Gnojnici, a zatim je projektilom iz ručnog bacača (zoljom) pogođena džamija u mostarskom prigradskom naselju Gnojnici.

Nakon toga policija je potvrdila kako postoje informacije da bi meta terorističkog napada mogao biti 33-metarski katolički križ na brdu Hum iznad Mostara te crkva sv. Jakova u svetištu mira u Međugorju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene