Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve priznao policiji

RAZBIJENA TERORISTIČKA ĆELIJA Boko Haram mete birao preko 14-godišnjeg dječaka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nigerija je u međunarodnoj zračnoj luci u glavnom gradu Abuji otkrila špijunsku skupinu Boko Harama koja je navodno birala mete napada, prenosi u subotu Reuters pozivajući se na ministarstvo državnih službi (DSS), nacionalnu agenciju za sigurnost.

DSS je priopćio da je špijunska ćelija otkrivena u ponedjeljak te se sa tijelima civilnog zrakoplovstva radilo na sprečavanju napada. DSS je uhitio 14-godišnjeg dječaka koji je priznao da je špijunirao sigurnosnu proceduru na aerodromu, uključujući pregled putnika i protokol prilikom ukrcaja, a potom je jednom muškarcu prenosio svoja zapažanja, dodaje se u priopćenju. Taj muškarac, međutim, nije lociran.

Pročitajte i ovo Aerodrom Nikola Tesla Neugodno iznenađenje VIDEO Evakuacija na beogradskom aerodromu zbog dojave o bombi: Policija stigla na teren, letovi kasnili Slika nije dostupna Najmanje 333 učenika Boko Haram odgovoran za otmicu stotina nigerijskih učenika: "Udarao me neprestano. Na kraju me pustio da zaostanem, pa sam iskoristio šansu i pobjegao"

KONAČAN OBRAČUN S DŽIHADISTIMA 'Zaustavit ćemo ih do kraja godine'

"DSS je zajedno sa zrakoplovnim vlastima međunarodne zračne luke Nnamdi Azikawe u Abuji razbio špijunsku mrežu pod kontrolom terorista Boko Harama", kazao je glasnogovornik nacionalne agencije za sigurnost Tony Opuiyo.

Predsjednik Muhamadu Buhari je zaustavljanje šestogodišnje pobune Boko Harama proglasio jednim od prioriteta, no ta džihadistička skupina je od njegova dolaska na vlast u svibnju ove godine u bombaškim napadima ubila u Nigeriji više od 700 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene