Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U SARAJEVU I SRBIJI

RAZBIJEN LANAC MEĐUNARODNE PROSTITUCIJE Iskorištavali težak život mladih djevojaka pa ih podvodili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema procjenama iz Državnog odvjetništva BiH osumnjičeni su ostvarili imovinsku korist koja se mjeri stotinama tisuća eura.

Pripadnici državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH uhitili su u petak na području Sarajeva više osoba, dok je srbijanska policija uhitila tri osumnjičene osobe u zajedničkoj međunarodnoj akciji koja se još provodi na području Njemačke i Austrije u pravcu razbijanja lanca prostitucije i iskorištavanja mladih djevojaka iz BiH, Srbije i Ukrajine, priopćeno je iz Državnog odvjetništva BiH.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Nazvao ga populistom Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom"

Rano jutros započela je koordinirana akcija policijskih agencija pri čemu na području Sarajeva lišeno slobode ili privedeno više osoba, a u Srbiji su istodobno lišene slobode tri osumnjičene osobe.

Skupina osumnjičenih iz BiH i Srbije koristila je težak položaj žrtava iz BiH, Srbije i Ukrajine, uglavnom djevojaka mlađe životne dobi, koje su iskorištavali za pružanje seksualnih usluga na području BiH, Austrije i Njemačke.

Iz Državnog odvjetništva BiH se navodi da postoje brojni dokazi po kojima su osumnjičeni najmanje dvije godine organizirali lanac prostitucije, a do sada je identificiran veći broj državljanki BiH, Srbije i Ukrajine, među kojima je bilo i žrtava mlađih od 1994. godišta.

Prema procjenama iz Državnog odvjetništva BiH osumnjičeni su ostvarili imovinsku korist koja se mjeri stotinama tisuća eura.

Ova akcija je rezultat višemjesečne istrage na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, međunarodnu trgovinu ljudima, međunarodno vrbovanje radi prostitucije i pranje novca. Iz Državnog odvjetništva BiH su poručili kako je ova akcija pokazala da su, zajedno s partnerima iz zemalja EU-a pokazali osposobljenost za borbu protiv najsloženijih oblika kriminala.

Osumnjičeni će biti predani nadležnom tužitelju koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti o određivanju pritvora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene