Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspisan natječaj

RAVNATELJ KLINIKE OBJAVIO OTVORENO PISMO 'Ne zovite me, nitko neće dobiti posao preko veze!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Obećajem da nitko neće biti primljen zbog novaca, politike ili bilo čega nezakonitog', poručuje dr. Radanović.

Doktor Zoran Radovanović, ravnatelj Kliničkog centra Niš, na službenim je stranicama Kliničkog centra objavio otvoreno pismo. Pokušaj je to da zaustavi pozive prijatelja i poznanika koji ga zovu zbog 'sređivanja' posla, a glavni povod je najnoviji natječaj za prijem novih osam liječnika u KC Niš, javlja B92.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nestala djevojčica Danka nestala kod Bora FOTO Dvogodišnju djevojčicu tražili cijelu noć, stotine ljudi na terenu: "Dok sam se okrenula, više je nije bilo. Još ne govori"

'Molim Vas prestanite me zvati, slati mi poruke, mailove, apele, jer iste stotinke kako je raspisan oglas, krenula je kanonada', poručuje dr. Radanović i navodi kako je zahvaljujući ministru zdravlja i vladi omogućeno zapošljavanje osam liječnika, ali da to ne znači da je "moguće kroz jedan natječaj riješiti sve problemi u zapošljavanju, koji se vuku desetak godina".

'Ja znam, a i svi vi dobro znate koliko je mladih liječnika bez posla. Posao zaslužuju i oni s prosjekom preko 8.5, a i oni sa prosjekom 10. Nije moje da ocjenjujem kako je tko do istog stigao i je li to pravo mjerilo kvalitete. Pošto će vjerojatno brojka prijavljenih kandidata biti ogromna, molim vas dozvolite Komisijama da kroz zakonsku proceduru izvrše procjenu, a i odabir njih osmero', naveo je Radovanović.

Miljenić priznao da je njegova jedina greška što je previše razgovarao

Naglasio je kako 'zna da će ga mrziti svi kolege kojima dijete ne bude primljeno' i da će osim osmero primljenih svi biti ljuti na njega.

'... Ali obećajem u ime Komisija da nitko neće biti primljen zbog novaca, politike ili bilo čega nezakonitog. Kao što sam zaposlio na neodređeno sve one koji su po desetak i više godina radili na određeno, tako će i sada biti. Znanje, vještine, prosjek, itd...', piše u pismu.

Radovanović zaključuje kako će 'biti drvlja i kamenja po njemu kako god da se završi'.

'Svatko, pa i ja nosi svoj križ. Sretno svim kandidatima, a sa zapošljavanjima nastavljamo i dalje, samo me više ne zovite... Hvala na razumijevanju', zaključuje ravnatelj u pismu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene