445270
445270
445270
445270
445270

SVE VIŠE LIKVIDACIJA Ratovi balkanskih narko-klanova rasplamsavaju se u regiji

  • , 02.08.2016., 16:22
  • Autor:
  • komentara

U hrvatskom susjedstvu sve je više ubojstava koja se povezuju s mafijom i borbom za teritorij trgovaca drogom.

 
 
 
 
Srbijanska policija (Foto: AFP)
Srbijanska policija (Foto: AFP)

Posljednje ubojstvo koje se pripisuje mafijaškim obračunima dogodilo se u subotu ujutro u Beogradu. Samo od početka 2016. godine, na teritoriju Srbije dogodilo se najmanje šest teških ubojstava direktno povezanih s borbom na tržištu droge.

Stručnjak za sigurnost Božidar Spasić pojašnjava kako je nakon pada jednog od najvećih balkanskih narko-bossova došlo do očiglednog rata koji tinja na teritoriju Srbije, Crne Gore i Republike Srpske koji je on pokrivao.

'U posljednje vrijeme, kad god se dogodi ubojstvo, policija odmah istrči s izjavama da je ubojstvo povezano s drogom, i to je uglavnom točno. Ipak, ljudi ne shvaćaju da to ne podrazumijeva da su se sukobljeni kriminalci pobili zbog droge, nego prije svega zbog teritorija. Narkotika na ulici uvijek ima, ali je opseg teritorija na kojem se trguje mali i ograničen. Ako uđete i korak 'dublje' nego što biste smjeli - osuđeni ste na smrt', pojasnio je za 'Blic' stručnjak za sigurnost Božidar Spasić.


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se