444088
444088
444088
444088
444088

Ratni brod tukli iz sve snage, ali je svejedno 12 sati odbijao potonuti

  • , 21.07.2016., 14:12
  • Autor:
  • komentara

Vojna vježba SINKEX se održava svake dvije godine.

 
 
 
 
USS Thach odolijevao je udarima punih 12 sati (FOTO: Screenshot)
USS Thach odolijevao je udarima punih 12 sati (FOTO: Screenshot)

Pripadnici oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije i Južne Koreje pošteno su se namučili u četvrtak dok napokon nisu potopili USS Thach, ratni brod koji je američka vojska 2013. godine povukla iz službe.

USS Thach je punih 12 sati odolijevao udarima iz zrakoplova, podmornica i s drugih brodova, da bi napokon predvečer potonuo u vodama dubokim 4.5 kilometara u Tihom oceanu, 55 milja sjeverno od Kauija.

Brod porinut 1982. godine je potopljen u sklopu vojne vježbe SINKEX, a na njega je ispaljen niz projektila, između ostaloga i 900 kilograma teška Mark 84 bomba.

Vježba SINKEX održava se svake dvije godine te je idealna prilika vojskama da testiraju svoje naoružanje na stvarnoj meti. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se