Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

USS Thach

Ratni brod tukli iz sve snage, ali je svejedno 12 sati odbijao potonuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojna vježba SINKEX se održava svake dvije godine.

Pripadnici oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije i Južne Koreje pošteno su se namučili u četvrtak dok napokon nisu potopili USS Thach, ratni brod koji je američka vojska 2013. godine povukla iz službe.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Nema ljudi Uskoro će dvije godine, a Ukrajina je u sve većim problemima: "Mnogo je poginulih, ranjenih ili bolesnih, nema ih tko zamijeniti" Aleksandar Vučić stiže i iz Rusije Vučić: "Srbija se ubrzano naoružava. Naručili smo 80 Lazara, 112 Miloša... Zaostajemo za susjedima"

USS Thach je punih 12 sati odolijevao udarima iz zrakoplova, podmornica i s drugih brodova, da bi napokon predvečer potonuo u vodama dubokim 4.5 kilometara u Tihom oceanu, 55 milja sjeverno od Kauija.

Brod porinut 1982. godine je potopljen u sklopu vojne vježbe SINKEX, a na njega je ispaljen niz projektila, između ostaloga i 900 kilograma teška Mark 84 bomba.

Vježba SINKEX održava se svake dvije godine te je idealna prilika vojskama da testiraju svoje naoružanje na stvarnoj meti. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene