Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u Haagu

Mladić izvrijeđao preživjelog Srebreničanina, istjerali ga iz sudnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haško sudsko vijeće izbacilo je danas Ratka Mladića iz sudnice nakon što je zaštićenog svjedoka, Srebreničanina koji je preživio strijeljanje, optužio da laže. Na izlasku iz sudnice Mladić mu je opsovao 'tursku majku'.

Ratni vojskovođa bosanskih Srba Ratko Mladić (70) izbačen je danas iz haške sudnice nakon što je jednom zaštićenom svjedoku iz Srebrenice, koji je preživio strijeljanje, rekao da laže. Kako javlja Radio Slobodna Europa, dok su ga pripadnici osiguranja izvodili svjedoku je opsovao 'tursku majku'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gdje se skrivao, što je radio? Otkriveni dosad nepoznati detalji o bijegu Ratka Mladića Slika nije dostupna Predstava u sudnici Nakon dugo vremena Mladić dobio riječ i odmah napravio igrokaz

>> Otkriveni dosad nepoznati detalji o bijegu Ratka Mladića

Mladić je tijekom rata u BiH bio zapovjednik vojske Republike Srpske, a u Haagu je optužen za genocid nad više od 7.000 srebreničkih Bošnjaka u najvećem masakru koji je Europa vidjela nakon Drugog svjetskog rata.

Na protekla dva ročišta Mladića nije bilo zbog manjeg medicinskog zahvata, a jutros se u sudnici pojavio kako bi čuo priču zaštićenog svjedoka RM-346, koji je među rijetkima uspio preživjeti strijeljanje nekoliko stotina Bošnjaka na vojnoj farmi Branjevo 16. srpnja 1995.

Kako javlja B92, oko 20 minuta nakon početka današnjeg ročišta, određena je kratka stanka kako bi Mladić mogao izaći iz sudnice. Poslije stanke, Mladić je na ulasku u sudnicu glasno izgovorio nekoliko riječi, a predsjedavajući sudac Alphons Orie zaštićenog je svjedoka pitao je li se to on njemu obratio.

'Najvjerojatnije, zato što je rekao da sam ja to sve slagao, nisam siguran da li je za mene, pretpostavljam', odgovorio je RM-346. Orie je zatim naložio da Mladića izvedu iz sudnice, a optuženi je na to doviknuo: 'Što me, bre, uklanjaš međede jedan! Ja sam rekao mom advokatu... Ovaj laže, Turčin!', nakon čega je zaštićenom svjedoku i opsovao 'tursku majku'.

Iskaz svjedoka je nastavljen nakon Mladićevog izvođenja iz sudnice. Sudsko je vijeće Mladiću povratak dozvolilo nakon završetka svjedočenja RM-346.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene