Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 700 uhićenih

'Rat' na ulicama Hamburga: Sukobili se policija, neonacisti i antifašisti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sukobima neonacista, antifašista i policije uhićeno je više od 700 osoba, a materijalna se šteta procjenjuje na više od 1,5 milijuna eura. Ozlijeđeno je i 38 pripadnika policije, te je spaljeno 10 policijskih vozila.

U Hamburgu je oko 1.000 neonacista jučer organiziralo svoj marš pod parolom 'Dan njemačke budućnosti', no oko 10.000 antifašista organiziralo je antiprosvjed pod parolom 'Hamburg pokazuje svoje pravo lice', a sukob je bio neizbježan nakon što su brojniji antifašisti postavili barikade kojima su skratili sutu neonacistima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gađali policiju kamenjem 60 uhićenih u neredima ljevičara i neonacista Slika nije dostupna Novi Sad: Većina neonacista puštena kućama

Oko 1.000 policajaca pokušavalo je smiriti tenzije, no neuspješno. Policija je koristila i vodene topove, a prosvjednici su im uzvratili kamenjem, bocama i pirotehnikom. Njemačka policija je izvjestila da je ozlijeđeno 38 njihovih pripadnika te da je spaljeno 10 policijskih vozila.


 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene