Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavni tajnik NATO-a

Rasmussen: Zapad je podcijenio afganistanski sukob

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapad je podcijenio afganistanski sukob, izjavio je glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen u novinskom intervjuu, dan uoči međunarodne konferencije o Afganistanu u Kabulu.

'Ne može se poreći da je međunarodna zajednica u početku podcijenila razmjere ovog izazova', kazao je on za njemački dnevnik Hamburger Abendblatt. Kabul će ugostiti u utorak konferenciju na kojoj se očekuje sudjelovanje više od 70 izaslanstava partnerskih država, međunarodnih i regionalnih organizacija te financijskih institucija. Među sudionicima bit će američka državna tajnica Hillary Clinton i glavni tajnik UN-a Ban ki-moon. Na konferenciji će se tražiti načini za prijenos više ovlasti afganistanskoj vladi.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose

'Postalo je bolno jasno nakon devet godina ovog međunarodnog angažmana da je cijena koju moramo platiti puno veća od očekivane, posebice što se tiče broja poginulih međunarodnih i afganistanskih vojnika', rekao je Rasmussen. 'Nažalost, bit će još žrtava. Međutim, ove vojne kampanje imaju ogromnu političku važnost. One će pridonijeti političkom i vojnom slabljenju talibana', istaknuo je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene