Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nehotičan izgred'

Rasmussen: Pogibija pakistanskih vojnika je tragična i nehotična

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen rekao je u nedjelju da je pogibija dvadeset četvorice pakistanskih vojnika bila 'tragičan i nehotičan' izgred i izrazio je sućut zbog žrtava.

'Pisao sam pakistanskom premijeru i rekao mu da je pogibija pakistanskih vojnika neprihvatljiva i mora se osuditi, jednako kao smrt afganistanskih i međunarodnih vojnika', istaknuo je u priopćenju. 'To je nehotičan izgred', dodao je.

NATO-ov čelnik izrazio je 'iskrenu sućut' i rekao da 'suosjeća' s 'obiteljima poginulih i ranjenih vojnika' kao i s 'pakistanskom vladom i narodom'. 'Obećavam svekoliku potporu istrazi koju je pokrenuo ISAF. Utvrdit ćemo što se dogodilo i iz toga izvući nužne pouke', dodao je Rasmussen.

'NATO je odlučan surađivati s Pakistanom i ojačati suradnju kako se takve nesreće više ne bi događale', kazao je. 'U zajedničkom nam je interesu boriti se protiv međunarodnog terorizma i osigurati da Afganistan više nikad ne bude utočište za teroriste. NATO i Pakistan imaju zajedničku zadaću: stabilni Afganistan u mirnoj regiji', istaknuo je. (Hina)

Pročitajte i ovo Screenshot Zastrašujuće Stotine bijesnih muškaraca napale ženu zbog natpisa na haljini: "Samo je jedna kazna – odrubljivanje glave" Vladimir Putin Ukrajinci se povukli Pala Avdiivka, Putin svojim vojnicima poslao čestitku: "Izražavam svoju zahvalnost"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene