Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi razgovor u BiH

Ramljak u Sarajevu o krizi u Agrokoru: "Predložili smo uvođenja brenda Mercator u BiH"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik hrvatske vlade za "Agrokor" Ante Ramljak u Sarajevu se sastao predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine s kojima je razgovarao o stanju u posrnulom koncernu i planovima za njegov preustroj.

Ramljak se se u Sarajevu sastao s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem. Uz njega prisutni su bili i ministar financija i trezora BiH, Vjekoslav Bevanda, ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković te ostali predstavnici  tijela vlasti BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna proces nagodbe ide dalje Andrej Plenković napokon progovorio o Ramljakovoj ostavci: "Njegov potez nije me nimalo iznenadio" Slika nije dostupna Odlučno i jasno Jandroković o Agrokoru: ''Ako analiza dokumenata pokaže nešto negativno, onda će netko i odgovarati'

"Danas smo predstavili pred vijećem ministara BiH novi koncept Agrokorove maloprodaje u Bosni i Hercegovini koji predviđa ponovo uvođenje brenda Mercator na tržište BiH. Radi se o prijedlogu s obzirom na to da odluka o njegovoj realizaciji još nije donesena.

Konzum BiH stabilno posluje i uredno podmiruje sve svoje obveze, no odlučili smo razmotriti novi koncept poslovanja na tržištu BiH s ciljem što boljeg dugoročnog pozicioniranja Agrokorove maloprodaje i daljnjeg razvoja na regionalnom tržištu.

Prilikom pripreme različitih scenarija i temeljem brojnih analiza u fokusu nam je bilo nekoliko ključnih ciljeva, a to su prvenstveno očuvanje radnih mjesta, nastavak urednog plaćanja obveza prema dobavljačima i državi te jačanje naše maloprodajne mreže.

Ako koncept o kojem smo danas razgovarali, koji predviđa ponovo uvođenje brenda Mecator na tržište BiH, bude prihvaćen od strane uprava Konzuma i Mercatora, on će doprinijeti razvoju tržišta maloprodaje kroz poticanje konkurentnosti te će biti u najboljem interesu svih kupaca, zaposlenika, dobavljača, banaka i države", kazao je Agrokor.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene