Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ramadan će biti pogubljen u utorak ujutro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši irački potpredsjednik Taha Yassine Ramadan, bliski suradnik bivšeg predsjednika Sadama Huseina, bit će pogubljen rano ujutro u utorak, u 02.30 po lokalnom vremenu.

"Amerikanci su pozvali Ramadanova odvjetnika kako bi mu rekli da bude spreman, budući da bi Ramadan trebao biti obješen u 02.30 sati", kazao je odvjetnik Badie Aref, koji je sudjelovao u obrani Sadama Huseina, pogubljena 30. prosinca.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

Ramadan, čija je smrtna kazna potvrđena 15. ožujka, osuđen je na smrt vješanjem 12. veljače na iračkom Vrhovnom sudu. Prvobitno je osuđen je doživotni zatvor u studenom 2006. u okviru suđenja tijekom kojega su Sadam Husein i dvojica suoptuženika osuđena na smrt i otad već pogubljena.

Sud je 26. prosinca naredio vraćanje Ramadanova slučaja pred Vrhovni sud, smatrajući da je presuda preblaga i zatražio više strogoće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene