Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednji let

Raketoplan Discovery na leđima Boeinga 747 u Smithsonian

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raketoplan Discovery poletio je u utorak na svoje posljednje putovanje na 'leđima' Boeinga 747 u dio muzeja Smithsonian u Virginiji, pošto je SAD prošle godine umirovio svoj shuttle program nakon dovršetka izgradnje 100 milijardi dolara vrijedne Međunarodne svemirske postaje (ISS).

ISS je zajednički projekt 15 zemalja, a SAD je počeo rad na novoj generaciji svemirskih brodova koji bi astronaute mogli odvesti i na destinacije udaljenije od ISS-a koji se nalazi u orbiti na 384 kilometra iznad Zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najveća nesreća u povijesti 583 života ugasila su se u sekundi: Pilot poletio, a nije smio... Slika nije dostupna Bizarna greška pilota VIDEO Golemi Boeing slučajno sletio na krivi aerodrom

>> Endeavour i Discovery 'oči u oči' prije konačnog 'okršaja'

"Ovo je žalostan prizor....kada ga gledate možete samo biti jako impresionirani", rekla je astronautkinja NASA-e Nicole Scott, članica posljednje posade Discoveryja. "Ovo je vrlo emotivan trenutak, miješaju se tuga i sreća", priznao je bivši astronaut Mike Mullan, veteran triju svemirskih misija s Discoveryjem.

Discovery je okončao svoj posljednji svemirski let u ožujku 2011., nakon 27 godina i 39 letova. Sestrinski brodovi Endeavour i Atlantis bit će izloženi u Kalifornijskom zanstvenom centru u Los Angelesu, a potom u kompleksu za posjetitelje Svemirskog centra Kennedy na Floridi. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene