Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rakete pale na Jordan

Raketni napad: Ciljali Izrael, ubili Jordanca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raketni napad izveden je u ponedjeljak ujutro na luku Eilat na Crvenome moru na jugu Izraela, pri čemu nije bilo žrtava ni šteta, no jedna je raketa pogodila susjednu luku Akabu u Jordanu i ondje ranila četiri osobe.

Jedan dužnosnik izraelske policije rekao je da su dvije rakete pale u more, druge dvije po svoj prilici na jordanski teritorij, a ostaci pete rakete traže se u gradu Eilatu. Procijenio je da su rakete ispaljene u 7,45 stigle s juga, aludirajući na egipatski poluotok Sinaj, desetak kilometara južnije.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Prema jordanskome službenom izvoru, jedna raketa tipa Grad pogodila je u ponedjeljak ujutro luku Akaba i ranila četiri osobe. Raketni napad na Eilat bio je izveden i 22. travnja i nije pričinio žrtava, no za njeg nitko nije preuzeo odgovornost.

Izraelski sigurnosni izvori pripisali su ih mrežama džihadista. U petak je raketa tipa Kaćuša ispaljena iz Gaze pala na grad Aškelon na jugu Izraela, pri čemu nije bilo ljudskih žrtava, rekli su vojni izvori.

Umro Jordanac ranjen u raketnom napadu

Jordanac ranjen raketom Grad, koja je pala na ulicu grada Akabe u Jordanu u raketnom napadu uperenom na jug Izraela, podlegao je ozljedama, naveo je jedan sigurnosni izvor.

Taj 51-godišnji vozač taksija umro je od ozljeda zadobivenih u napadu, naveo je taj dužnosnik. Još četvorica Jordanaca u bolnici su zbog srednje teških ozljeda.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene