Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crne točke na mapi svijeta

'Rakete u Turskoj mogu dovesti do svjetskog rata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Planirano razmještanje NATO-ovih raketa Patriot u Turskoj duž granice sa Sirijom može dovesti i do 'svjetskog rata' koji bi ugrozio i Europu, rekao je u subotu zapovjednik iranske vojske, po iranskoj studentskoj novinskoj agenciji (ISNA).

Turska je u studenom od NATO-a zatražila razmještanje protuzračnog i proturaketnog sustav Patriot kako bi pojačala sigurnost na granici sa Sirijom nakon niza slučajeva pucanja iz Sirije na turski teritorij.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće"

>> Amerikanci u Tursku šalju 400 vojnika i rakete Patriot

General Hassan Firouzabadi, zapovjednik iranske vojske, rekao je da Iran želi da se njegova susjeda Turska osjeća sigurnom ali je pozvao NATO da ne razmješta Patriote u svojoj najistočnijoj članici koja graniči s Iranom.

"Svaki od tih Patriota je crna točka na mapi svijeta i smisao mu je izazvati rat. Oni rade planove za svjetski rat a to je vrlo opasno za budućnost čovječanstva i budućnost same Europe", rekao je Firouzabadi, po agenciji ISNA.

Ministar obrane SAD-a Leon Panetta u petak je potpisao nalog za slanje dvije bitnice Patriota s američkim posadama u Tursku a ranije su slično učinile Njemačka i Nizozemska. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene