Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Razmještanje blizu granice

Rakete Patriot u Poljskoj: Moskva čeka objašnjenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razmještanje američkih raketa Patriot u Poljskoj blizu ruske granice je američko-poljska stvar ali Rusija želi 'objašnjenja', izjavio je u petak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

'To otkriva bilateralne odnose SAD-a i Poljske', kazao je Lavrov na konferenciji za tisak. 'Očito postoje razlozi zbog kojih su rakete razmještene ondje. Uostalom, nemam potpune informacije na tu temu, ali ako je to točno, pitamo se zašto se mora činiti nešto što odaje dojam da Poljska zauzima čvršći stav prema Rusiji', nastavio je on. 'Ne razumijem, računamo da ćemo dobiti objašnjenja i potom analizirati situaciju', istaknuo je šef ruske diplomacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka

Poljski ministar obrane Bogdan Klich objavio je u srijedu da će američke rakete Patriot biti raspoređene na sjeveru Poljske na samo 60 km od ruske enklave Kalinjingrad. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene