Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radovi na WTC-u se nastavljaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radovi na lokaciji nekadašnjeg WTC-a u New Yorku nastavit će se usprkos pronalasku ostataka žrtava 11. rujna, izjavio je njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg.

Nakon što su ljudske kosti nađene u četvrtak i nedjelju u kanalizacijskim šahtovima koji su izvan uporabe, gnjevni članovi obitelji žrtava zatražili su prekid svih radova na izgradnji Tornja Slobode na mjestu WTC-a i intenzivnu pretragu cijelog područja, kako bi se prikupili svi posmrtni ostaci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni Policija i vatrogasci u New Yorku Kaos u New Yorku VIDEO Podrhtavanje tla i eksplozije probudili građane: Policija odmah podigla helikoptere

Od 2.749 žrtava napada 11. rujna 2001., posmrtni ostaci njih 1.150 nisu do danas identificirani.

Blomberg je rekao da je mjesto gradnje "temeljito pretraženo i napravljeni su iskopi" te da radovi neće biti zaustavljeni.

Mrtvozornički ured je objavio je kako je u nedjelju pronađeno 18 dijelova ljudskih ostataka, a drugi ostaci prošloga tjedna u kanalizacijskim šahtovima na gradilištu u donjem Manhattanu te da će to voditi nastavku istraživanja.

Bloomberg ja kazao kako je tragično što dio mjesta nije pažljivo pregledan i očišćen kako je trebao biti. Podsjetio je kako su vatrogasci, koji brinu više od bilo koje druge skupine, prošli kroz sve okolne zgrade i podzemne instalacije, ali da je očito razlog to što su ti šahtovi ostali zatvoreni i izvan uporabe.

Zamjenik gradonačelnika Ed Skyler kazao je kako će sada biti temeljito pretraženo 12 podzemnih lokacija u koje se nije ulazilo od napada 11. rujna 2001. godine.

Toranj Slobode, visok 1.776 stopa u spomen na godinu stjecanja neovisnosti SAD, bit će podignut u sjevernom dijelu "Nulte točke", odnosno lokacije WTC-a, a trebao bi biti stavljen u uporabu 2010. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene