Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radikali dogovorili sporazum s Koštunicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Nikolić, zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) haškog optuženika Vojislava Šešelja, i čelnik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica dogovorili su četiri načela rada moguće buduće koalicijske vlade, a taj će sporazum sutra ponuditi i Socijalističkoj partiji Srbije (SPS).

"U srijedu će u vladi Srbije biti održan trojni sastanak na kome treba vidjeti jesu li ta četiri načela prihvatljiva i za SPS. Ukoliko jesu, imat ćemo vladu SRS-DSS-SPS, a ako nisu, radikali će biti u oporbi", rekao je Nikolić, ne otkrivši o kojim je načelima riječ.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tadić za SSP bez priznanja Kosova, Koštunica najavljuje poništenje Slika nije dostupna Koštunica traži od EU dopunu sporazuma potvrdom da Kosovo pripada Srbiji

On je rekao da su načela koja je dogovorio s Koštunicom sigurno prihvatljiva za SPS, "jer su predstavljala srž i njihove kampanje".

Prema Nikolićevim riječima, dogovor podrazumijeva i formiranje koalicije u Beogradu i u svim drugim lokalnim parlamentima u Srbiji.

Vodstva stranaka koalicije "Za europsku Srbiju - Boris Tadić" počela su u utorak pregovore o formiranju stabilne četverogodišnje vlade Srbije, priopćeno je iz Demokratske stranke srbijanskog predsjednika Borisa Tadića.

U priopćenju se navodi da će prioriteti te vlade biti da Srbiju uvede u Europsku uniju, da se svim diplomatskim i političkim sredstvima bori za očuvanje Kosova u okviru Srbije i da radi na stvaranju društva blagostanja i socijalne pravde.

"To su ciljevi za koje su građani Srbije glasovali na završenim parlamentarnim izborima i Demokratska stranka će skupa sa svojim političkim partnerima preuzeti na sebe odgovornost da formira vladu koja će Srbiju učiniti zemljom ekonomskih potencijala, s konkurentnim tržištem i jednakim šansama za sve građane", navodi se u priopćenju DS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene