449136
449136
449136
449136
449136

RADIKALAN ZAOKRET U ISIS-u ženama zabranili nošenje burki

Frka je nastala zbog sve više žena ubojica u redovima antidžihadističkih skupina.

 
 
 
 
Žene u burkama, arhiva (Foto: AFP)
Žene u burkama, arhiva (Foto: AFP)

Još do jučer žene bi bivale premlaćivane, čak u pogubljivane, ako nisu nosile burku na lokacijama koje je preuzela Islamska država.

Džihadisti su sad pak odlučili zabraniti nošenje burki u sigurnosnim centrima na sjeveru Iraka jer one, kažu, predstavljaju sigurnosnu prijetnju.

Razlog ovog zaokreta leži u činjenici da je niz ISIS-ovih zapovjednika bio ubijen od strane žena čija su lica bila u potpunosti prekrivena.

S izuzetkom sigurnosnih centara, žene u ostatku iračkih područja pod kontrolom ISIS-a i dalje su obvezne nositi burke te će sve i dalje pomno nadzirati policija za moral.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se