Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražili politički azil

RACIJE DILJEM NJEMAČKE Policija hvata strance iz Čečenije zbog povezanosti s ISIS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija diljem Njemačke provodi pretrese uperene protiv stranaca čečenskog porijekla.

Pretresi se provode zbog sumnje u logističko podupiranje tzv. Islamske države i planiranje odlazaka u Siriju u svrhu borbe u redovima ove terorističke organizacije.

Pročitajte i ovo Austrijska policija Po uzoru na Boston Austrijske vlasti spriječile još jedan teroristički napad, otkriveno tko stoji iza njega Slika nije dostupna Na granici s Hrvatskom Bosna i Hercegovina uhitila muškarca kojeg traži više zemalja, istražuje se zbog povezanosti s terorizmom

"Akcija se provodi u ukupno pet saveznih pokrajina, a glavni osumnjičeni je jedan 28-ogodišnji ruski državljanin čečenske nacionalne pripadnosti, za kojeg se sumnja da se spremao otputovati u Siriju kako bi se priključio pripadnicima tzv. Islamske države. U sklopu istrage pojavila se sumnja u još deset muškaraca i tri žene, redom čečenske nacionalnosti, u to da su sakupljali novac za IS", stoji u priopćenju Pokrajinskog ureda za borbu protiv kriminala savezne pokrajine Tirinške, koja predvodi današnju akciju.

Kod osumnjičenih se redom radi o osobama koje su u Njemačkoj zatražile politički azil te uglavnom žive u smještajima za azilante.

Mediji javljaju kako je tijekom racije jedna osoba uhićena, a iz jednog stana u Tirinškoj iznesena je i veća količina "svijetlog praha", ali nije jasno radi li se o eksplozivu.

Njemačke vlasti još uvijek obrađuju slučaj jednog 22-ogodišnjeg Sirijca koji se nakon uhićenja 10. listopada objesio u istražnom zatvoru. Njega se sumnjičilo da je pripremao samoubilački napad eksplozivom na jednu od berlinskih zračnih luka. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene