Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaotičan sustav i nehumanost

QUEZON CITY - NAJSTRAŠNIJI ZATVOR NA SVIJETU 'Mnogi polude. Više ne mogu normalno razmišljati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Quezon City u Manili najnapučeniji je zatvor na svijetu.

U zatvoru Quezon City u Manili nalazi se 3800 zatvorenika, gotovo pet puta više nego što je predviđeno veličinom objekta. Malo je reći da su uvjeti u kojima zatvorenici užasni i nehumani, a o tome svjedoče i najnovije fotografije.

Pravosudni sustav Filipina dugo je u kaosu, a situacija se samo pogoršala od kada je novi predsjednik Rodrigo Duterte krenuo u 'krvavi rat' protiv narko-mafije. Čak je građane pozvao da slobodno pucaju na dilere.

Zatvorenici a 90 posto među njima je onih koji godinama čekaju da im završi suđenje, leže na podu i stepenicama. Neki su čak prisiljeni spavati stojeći ili sjedeći. Na 130 muškaraca jedan je zahod, a higijenski uvjeti su katastrofalni, pa zatvorenici često obolijevaju od tuberkuloze, infekcija kože, dijareje i sepse.

'Mnogi polude. Više ne mogu normalno razmišljati. I najmanji pokret i već ćete u nekoga ili nešto udariti', ispričao je Mario Dimaculangan, jedan od zatvorenika s najdužim stažem u zloglasnom zatvoru. Tamo se nalazi od 2001. godine nakon što je optužen za ubojstvo političkog rivala, no sudski postupak još traje jer se godišnje održava samo jedno ročište.

Slični su uvjeti i u ostalim filipinskim zatvorima, potvrdila je Nymia Pimentel Simbulan iz udruge za ljudska prava. U zatvorima je mnogo mladih muškaraca pa ako i nakon višegodišnjeg sudskog postupka budu oslobođeni, njihovi su životi boravkom u zatvoru gotovo nepovratno uništeni, piše Independent.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora" Zbog lažne dojave o napadu prijeti mu zatvorska kazna Prijete mu 3 godine zatvora "Halo, policija, gradom hoda naoružani muškarac i napada ljude!" Policajci se dali u potjeru pa ubrzo shvatili o čemu se radi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene