Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Qeku: Neovisno Kosovo najbolje rješenje za regiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik kosovske privremene vlade Agim Ceku izjavio je u Podgorici kako će Kosovo vrlo brzo biti neovisno, ocijenivši takvo rješenje jedinim održivim i najboljim za Kosovo i regiju.

Kosovski premijer, koji boravi u Podgorici na poziv crnogorskog premijera Mila Đukanovića, izjavio je nakon razgovora da je neovisnost Kosova najbolje rješenje za sve građane i Kosova i regije, te da će na Kosovu biti zajamčena prava manjinskim narodima, a da će kosovsku neovisnost nadzirati međunarodna zajednica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kobno mjesto - Washington Crnogorski veleposlanik dužan 'kao Grčka' Slika nije dostupna Đukanović: Crna Gora će biti oprezna oko priznanja Kosova

Đukanović je rekao da je za Crnu Goru prihvatljivo bilo koje rješenje do kojeg dođu Beograd, Priština i međunarodna zajednica.

Đukanović je oštre kritike crnogorske opozicije i dijela srpske
javnosti na dolazak Cekua nazvao ksenofobičnim i autističnim, dodavši kako je najveći interes Crne Gore dobra suradnja sa susjedima te da je i do Cekuova posjeta došlo s tom namjerom.

Cjelokupni 'srpski blok' optužio je Đukanovića da je poziv kosovskom premijeru u posjet Crnoj Gori 'zabadanje noža u leđa Srbiji', te da je Ceku 'osoba osumnjičena za ratne zločine'.

Ceku i predstavnici UMNIK-a sastali su se i sa šefom crnogorske diplomacije Miodragom Vlahovićem, a tijekom dana razgovarat će i s ministrom rada i socijalne skrbi Slavoljubom Stijepovićem i povjerenikom za raseljena lica Željkom Šofrancem. Ceku će se, prema najavama, u Ulcinju sastati i s čelnicima albanskih stranaka u Crnoj Gori.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene