Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomogli i putnici

Preusmjerili putnički zrakoplov kako bi spasili jedriličara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boeing 777 aviokompanije Air Canada spasio je jedriličara kojemu je nestalo goriva, a jedrilica mu se oštetila.

Australska je obalna straža jedriličara tražila od utorka ujutro, nakon što su dobili hitni poziv. Tražili su od putničkoga zrakoplova da skrene u područje na kojemu se nalazio jedriličar, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu

>> Kanadska vlada oglašava se na – Pirate Bayju!

Zrakoplov kompanije Air Canada, koji je letio iz Vancouvera u Sydney to je i učinio. Kapetan Andrew Robertson zamolio je i putnike da gledajući kroz prozore zrakoplova pomognu tražiti plovilo. 'Čim smo došli do područja službenik mi je kazao da mu se čini da vidi nešto slično brodu. Odmah smo se uputili tamo. Jedrilica je bila gotovo točno na mjestu koje su nam kazali iz obalne straže', kazao je kapetan Robertson. Nakon što su ga pronašli o njegovoj lokaciji su obavijestili policiju koja ga je izvukla iz mora.

44-godišnji jedriličar iz Queenslanda nađen je živ. 'Bili smo sretni kad smo našli brod i jako sretni kad smo otkrili da je jedriličar živ', kazao je kapetan Robertson. 'U jako je dobrom stanju, nije bolestan i nije ozlijeđen', kazao je detektiv Anthony Brazzill.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene