Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putnici zrakoplova stradali zbog vrata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna prednja lijeva vrata indonezijskoga aviona, koji se ovaj tjedan zapalio nakon što je promašio pistu, nisu se otvorila nakon slijetanja pa se tako ni neki putnici nisu mogli spasiti, rekao je u petak voditelj istrage.

Većina preživjelih spasila se kroz stražnja lijeva vrata, a neki putnici, među njima i oni s prednjega dijela aviona izašli su kroz lijeva vrata na krilu, kaže Frans Wenas, voditelj istrage u nacionalnome povjerenstvu za sigurnost prometa.

Pročitajte i ovo Kaos u beogradskoj zračnoj luci Greška zaposlenika VIDEO Kaos u beogradskoj zračnoj luci: Pomiješali putnike, žena pala u nesvijest Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

"Mi smo otkrili da je avion oštećen u udaru u branu", rekao je Wenas. "Prednja su vrata oštećena".

"Vjerojatno je dim ušao s prednje desne strane. Sve se zamračilo pa su pokušavali izaći kroz izlaze koje su još vidjeli".
Većina putnika poslovnog razreda ostala je zarobljena u avionu. Avion sa 133 putnika i sedmero članova posade zapalio se u srijedu u Yogyakarti nakon što je promašio pistu, projurio kroz žičanu ogradu i zabio se u nasip.

Prema posljednjim podacima, u nesreći su poginule najmanje 22 osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene