Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Rusiji

Putinova stranka dobila apsolutnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Jedinstvena Rusija Vladimira Putina dobila je apsolutnu većinu u Dumu, donjem domu parlamenta, s 238 zastupnika od ukupno 450, prema rezultatima koje je u ponedjeljak objavilo izborno povjerenstvo u Moskvi.

Komunisti, na drugom mjestu nakon parlamentarnih izbora u nedjelju, imat će 92 zastupnika, stranka Pravedna Rusija (lijevi centar) 64 te Liberalno-demokratska stranka 56, u skladu s pravilima podjele mjesta, rekao je Vladimir Čurov, predsjednik središnjeg izbornog povjerenstva.

Podjela mandata zastupnicima izračunata je na temelju prebrojavanja glasova u 96 posto glasačkih ureda.Putinova stranka dobila je 315 mjesta u Dumi na izborima 2007. te sad gubi dvotrećinsku većinu koja joj je omogućila promjenu Ustava. (Hina)

Pročitajte i ovo Ruski portal; ilustracija - 3 Oglasila se Agencija za elektroničke medije Hibridna operacija zahvatila i Hrvatsku: "To je izrazito opasno, nameću ono što odgovara Rusiji" Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene